Samsun ilinde yapılan ve 97 ülkenin katıldığı 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Olimpiyat şampiyonu ve Olimpiyat 3.’sü olan sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünü makamında ziyaret ettiler.
Niğde’yi Samsun ilende yapılan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında temsil edip şampiyonlukla dönen Olimpiyat Şampiyonu Kadir Kuş ve Olimpiyat 3.’sü Ahmet Talha Kacur ve antrenörlerini makamında ağırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan sporcuları altın ile ödüllendirdi.
Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Turhan; “Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğü olarak Samsun ilinde yapılan 23. işitme engelliler olimpik oyunlarında Niğde olarak 4 sporcu ile katıldık. 75 kiloda Kadir Kuş altın madalya alarak olimpiyat şampiyonu oldu. 80 kiloda ise Ahmet Talha Kacur yine olimpiyat 3. Olarak gerek Türkiye açısından gerekse Niğde açısından bizlerin gururu olmuştur. Sporcularımız baş tacıdır. Samsun işitme engelliler olimpiyat oyunları dünyanın en önemli üçüncü organizasyonudur. 97 ülkenin katılımıyla gerçekleşen bir organizasyon olup  Türkiye olarak 4. Olmuşuzdur. Özelde de Niğde olarak büyük bir tarihi bir başarıya imza attık. Niğde olarak 4 sporcuyla katılıp 2 sporcumuz şampiyon oldu. Ben buradan destek veren Basınımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Gençlerimizi tebrik ediyor nice başarılara diliyorum. Bu gençlerimiz milli takımın antrenörleri burada Beyazıt, Selçuk ve Yılmaz hocaları var onların nezdinde çok başarılı bir çalışma yaptılar ve meyvelerini aldılar. Ben burada antrenörlerimize de teşekkür ederim” dedi.