İl Müdürü Harun Turhan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Turhan mesajında " Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan ve her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu onurlu günü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakârlık, cefakârlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Her zaman ve her şartlar altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken, bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.