Türkiye Boks Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programı gereği 5 Şubat Spor Salonunda 29 Ocak-04 Şubat 2018 tarihleri arasında ilimiz yapılacak olan Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonasına 63 ilden 518 sporcu ve yaklaşık olarak 200 antrenör ve idarecinin katılımıyla müsabakalar devam etmektedir. Müsabakaları yönetmek üzere Boks federasyonu tarafından 39 hakem görevlendirilmiştir. 29 Ocak 2018 tarihinde Şehit Ramazan konuş Gençlik Merkezinde yapılan teknik toplantıya müsabakaların tartılarının ve başlama saati ile seronomi programı belirlenerek müsabakaya gelen illerin istemleri değerlendirildi. 
30 Ocak’ta 5 Şubat Spor Salonunda Saat 17:00’da başlayan müsabakaların açılış seronomi töreni için ilimiz Valisi Sayın Yılmaz ŞİMŞEK, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp GÖZGEÇ, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin KAR, başta olmak üzere diğer kurum müdürlerinin ve Niğde Halkının katılımıyla gerçekleştirildi. 
Açılış seronomisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN, Federasyon başkanı Eyüp GÖZGEÇ ve Sayın Valimiz Yılmaz ŞİMŞEK’in açılış konuşması ve katılımda bulunan illerin sporculara başarılar dilemeleriyle müsabakalar devam edilmiştir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Şampiyona katılan tüm sporculara başarılar dileriz. 
Müsabakalara katılımın çok yoğun olması nedeniyle, müsabakalar 1 gün uzatılarak final maçlarının 5 Şubat 2018 Pazartesi günü yapılması federasyonca karara bağlanarak tüm sporculara idareci ve antrenörlere bildirimde bulunulmuştur.