Niğde 'de ilk kez Düzenlenen Oryantiring Aday Hakem Kursu 17 – 18 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenerek Başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 2 gün süren Oryantiring Hakem kursunun ders ve sunumları, yazılı ve sözlü sınavları Niğde Ömer HALİSDEMİR Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu kampüsünde, uygulama anlatım ve sınavı ise Niğde Atatürk Kent Ormanında olmak üzere 3 aşamada yapılarak tamamlandı.
Niğde Oryantiring İl Temsilcisi Süleyman KESTEK; “Oryantiring (Doğada satranç oyunu, yön bulma, orienteering, kısaca OL), pusula harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spordur. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de (Kayak, At, Bisiklet, Kano vb.) genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. “ Dedi.
Bu organizasyonla Niğde ilindeki hakem eksikliğinin giderildiğini, ilimizde yakılan Oryantiring Kıvılcımını yeni hakemlerimizle Oryantiring Ateşine dönüştürmek ümidinde olduklarını söyledi...
Ayrıca Niğde’de Aday Hakem Kursu açılmasında bizlere desteğini esirgemeyen Oryantiring Kursumuzu Sorunsuz Bir Şekilde tamamlanması sağlayan, kursumuza ev sahipliği yapan Başta Üniversite Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhsin Kar, BESYO Müdürü Sayın Doç. Dr. Serkan İBİŞ Beye ve Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun Turhan’a teşekkür ederiz” dedi.