Müsabakaların teknik toplantısı 07.02.2019 tarihinde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi Toplantı salonunda Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk BODUROĞLU, Spor Şube Müdürü Bülent ÖZGÜVEN, Basketbol İl Temsilcisi Mustafa TUNÇ, Analig İl Koordinatörü Bahar YAVUZ ile takım idareci ve antrenörlerinin katılımıyla yapıldı. Kız takımlarının müsabakaları 5 Şubat Spor Salonunda, erkek takımlarının müsabakaları ise Ömer Halisdemir Üniversitesi BESYO Spor Salonunda yapıldı.

5 Şubat Spor Salonunda düzenlenen açılış seremonisinde konuşan Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk BODUROĞLU müsabakaların dostluk ve kardeşlik çerçevesinde centilmence geçmesini dileyerek tüm takımlara başarılar diledi.

Müsabakalara Mersin, Antalya, Osmaniye, Adana, Isparta, Kahramanmaraş, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Çankırı, Karaman, Hatay, Niğde, Kırıkkale olmak üzere 12 kız, 12 erkek toplam 24 takımdan 262 sporcu 39 idareci ve antrenör katıldı.

Yapılan ödül töreni ile yarı finallere gidecek takımlarımıza başarı belgesi ile madalya dereceye giremeyen takımlarımıza katılım belgeleri verildi.