5-8 Eylül 2019 tarihleri arasında İlimiz Cadde Bilardo salonunda 19 sporcunun katılımıyla 3 Band Bilardo İl birinciliği kontenjan seçmeleri müsabakası gerçekleştirildi.
Keyifli müsabakaların oynandığı turnuvada finalde Savaş YILMAZ rakibi Erol KARAHANÇER’i 28-40 mağlup ederek şampiyonluğu göğüsledi. Salih DUYDU ve Haluk KOSAL ise bronz madalyayı paylaşan isimler oldu. 
Turnuvayı başından sonuna kadar takip eden Niğde Gençlik ve Spor Şube Müdürü Hacı Dündar turnuvada 1. Olan YILMAZ’a ödülünü verirken “Turnuvaya ilimizden katılan yarışmacıları tebrik ediyorum. Gençlerimizin bu tür sporlara ilgi gösterip, bilardonun sadece bir oyundan ibaret olmadığını, matematiksel hesaplarla zihinlerini, aynı zamanda spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu vesile ile 1. Olan ve dereceye giren sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı. 
Yoğun Programından dolayı turnuvaya katılamayan Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker ÖTGÜNLÜ yarışmacıları tebrik etmek için gönderdiği notta turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini organizasyona ev sahipliği yapan Bilardo İl Temsilcisi Ali ALTIN’a ve Cadde Bilardo ekibine teşekkürlerini iletti.