Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 82. yıl dönümü törenle kutlandı.
Etkinlikler kapsamında, İlimiz Valisi Sayın Necmeddin Kılıç, protokol üyeleri, öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu ve Antrenörleri ve Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü eşliğinde Niğde Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.
Meydanda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde için söylediği sözlerini anımsatan  "Niğde'ye alakam büyüktür ve ben Niğdelileri her zaman sevmişimdir' diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 5 Şubat 1934 de ilimizi ziyaret etmişler, Niğde’mizi şereflendirmişlerdir. Atatürk'ün 82 yıl önce övgü dolu sözlerine mazhar olan Niğdeliler milli mücadele yıllarında da özellikle ordumuzun ön saflarında yer almış ve canlarını hiç çekinmeden feda etmişlerdir" dedi.
Şiirlerin okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Vali Necmeddin Kılıç, Kültür Merkezindeki törende yerel gazetelerin önceki dönemlere ait manşetlerinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirerek şeref defterini imzaladı.