Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İlker ÖTGÜNLÜ, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İlker ÖTGÜNLÜ, mesajında şu sözlere yer verdi; "Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir.
Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda artmaktadır. Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir.
Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizde ki engelli kardeşlerimizi spora kazandırmak ve spora yönlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.
Engelli kardeşlerimiz ile birlikte spor yaparak onları sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde yer almalarını sağlıyoruz. Sporda engelleri kaldırmak ve engelli bireylerimizi sporun sosyal hayata adapte edici özellikleriyle buluşturmak için yoğun çalışmalar yapmaktayız. Bu yüzden de tesisleşme faaliyetleri kapsamında inşa edilen bütün yapılarda, engelli vatandaşlarımızın hizmete ulaşımını kolaylaştıracak projeler öncelikli olarak tercih edilmektedir.
Hedefimiz yalnızca engelli bireylerin yararlanacağı alanlar oluşturmak değil; engelli vatandaşlarımızın bütün tesislerimizden faydalanmasını sağlamaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, engelli sporcularımıza, vatandaşlarımıza ve ailelerine, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."