Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İlker ÖTGÜNLÜ, 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 107. Yılı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı...

Yaptığı yazılı açıklamada, milletlerin tarihinde sadece o milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştiren çok önemli kilometre taşları bulunduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker ÖTGÜNLÜ şunları kaydetti:

“18 Mart 1915 tarihi ülkemizin bu günlere gelmesinin önünü açan tarihte benzeri görülmemiş bir zaferin tarihidir. 18 Mart 1915 asaletin, vatan, millet, bayrak aşkının, geleceğe olan güvenin, hürriyet ve istiklal sevdasının, söz konusu vatan ve istiklal olunca, öldüğü zannedilen bir milletin bir liderin öncülüğünde yeniden dirilişinin ve şaha kalkışının öyküsüdür. 

Kahramanlıklarla dolu tarihimizde, 1915 Çanakkale Zaferi tarihimize altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır. 18 Mart tarihi Kefeniyle sırdaş olup neslini ve gelecek nesilleri kurtarmanın azmiyle “Can verilir vatan verilmez” diyen atalarımızın kazandığı büyük bir zaferdir.  Bu sebeple Çanakkale’de bir parça toprak vermemek adına toprağını kanıyla yoğuran 253 bin şehidimizin emanetini unutturmayıp sahip çıkmanın günüdür bugün. Çanakkale Zaferi’nin ardından Atatürk’ün önderliğinde yürütülen İstiklal mücadelesinde gösterilen azim, inanç ve kararlılıkla nihai hedefe ulaşılmış, Türk milletinin hür yaşama kararlılığı tüm dünya ülkelerine gösterilmiştir.

Gençler ; Sizler işte böyle şanlı bir ecdadın neslisiniz. Bu şuurda olduğunuza tüm benliğimizle inanıyor, Gençlik ve Spor ailesi olarak bizlere nice gururlar yaşatacağınızı biliyoruz..

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Çanakkale'yi "Çanakkale Geçilmez!" yapan 253 bin şehidimizi de rahmet ve minnetle anıyor, 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 107. yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.