Niğde voleybol il temsilciliğinin 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve 24 Kasım Öğretmenler gününe binaen düzenlenmiş olan öğretmenler günü voleybol turnuvası 22 Kasım 2016 tarihinde yapılan final müsabakaları ile sonuçlandı.
24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen Voleybol turnuvasına ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı 9 okuldan katılım sağlanmıştır. Toplamda 22 müsabaka yapılmıştır. 22 Kasım 2016 tarihinde 5 Şubat Spor Salonunda yapılan voleybol turnuvası final maçlarında Emin Emine Teoman Özel eğitim, Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi ve Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımları mücadele etmişlerdir. 
Final müsabakalarını ilimiz tecrübeli hakemleri Bahar Yavuz, Ömer Erdoğan ve Fatih Yılmaz yönetmişlerdir. Final müsabakaları saat 19.00’da 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi ve Emin Emine Teoman Özel Eğitim Okulu ile yapılmış olup Başhakemi Ömer Erdoğan yardımcı Hakem Bahar Yavuz, Sayı hakemi Fatih Yılmaz görev almış olup müsabaka 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesinin 3-0 skoruyla sonuçlanmıştır. 
Turnuvanın 1.ni ve 2.ni belirleyen ise Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında yapılan mücadele sonucu belirlenmiş oldu. Müsabaka Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 3-0’lık skoru ile tamamlandı. Müsabaka hakemleri ise Baş Hakem Bahar Yavuz, Yardımcı Hakem Ömer Erdoğan, Sayı Hakemi ise Fatih Yılmaz olarak görev almışlardır. 
Müsabakalar Neticesinde Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi 2. Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3.lüğü ve Emin Emine Teoman Özel eğitim okulu 4. Olmuştur. 
Müsabakalar sonunda ise Bahar Yavuz’un sunumu ve Voleybol İl Temsilcisi Yusuf Biltekin’in Kupa Takdimi ile 9 Okul takımının katılımıyla düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası Sonuçlanmıştır.