Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2017-2018 Yılı Yaz Spor Okullarının açılışı münasebetiyle 5 Şubat Spor Salonunda bir tören düzenlendi.
Yaz Spor Okullarının çalışmalarına start vermesi münasebetiyle törende konuşan Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde oluşturduğu Yaz Spor Okullarının büyük bir proje olduğunu, bu projede gençlerin okul dışındaki zaman dilimi içerisinde yetenekleri doğrultusunda antrenörler tarafından geleceğe hazırlanmalarının sağlandığını söyledi.
2017-2018 Yılı Niğde Yaz Spor Okulu’nun 22 branşta 7 Bin öğrenciye hitap edeceğine dikkati çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, tecrübeli ve milli takım deneyimi olan antrenörlerin de kursiyer öğrencilerin vakitlerini spor salonlarında geçirerek geleceğe yönelik çalışmalar yapacaklarını, böylece aileler ile kursiyerlerin mutlu olacaklarını vurguladı.
Muay Thai dalında Türkiye Birinciliği kazan Niğdeli sporcu Arifcan Yamaç, 15 yaşında olduğunu, sporla 2015 yılı Yaz Okulları kurslarında tanıştığını, bu sürecin hayatının dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.
Antrenör Mustafa Ersin Şimşek’in yeteneklerini fark etmesi ile müsabaka takım antrenmanlarına yükseldiğine değinen Arifcan Yamaç, kısa sürede sporun kendisinin yaşantısı olduğunu, eğitimini de bu yönde almak amacıyla 2016 yılında katıldığı Spor Lisesi sınavlarını ikincilikle kazandığını belirtti.
Muay Thai branşı Türkiye birincisi Arifcan Yamaç, 2015 yılında Kick Boks Ligi şampiyonluğu, 2016 yılı Muay Thai Türkiye Şampiyonluğu, 2017 yılında ise sakatlığına rağmen turnuvaya katılıp Muay Thai Türkiye ikincisi ve birçok Özel Turnuvada dereceler kazanarak şampiyon olduğunun altını çizdi.
Arifcan Yamaç; “Tüm bunların sonucu 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan Muay Thai Avrupa Kupasında takım arkadaşım Tevfik Andaç ile hem İlimizi, hem ülkemizi temsil edecek olmanının heyecan ve gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
2017-2018 Yılı Niğde Yaz Spor Okulu’nun çalışmalarına başlaması münasebetiyle düzenlenen törenle Bor Kaymakamı ve Vali Yardımcısı vekili Abdullah Küçük, Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, sporcular, öğrenciler, aileleri ve antrenörler katıldılar.