Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve Kredi Yurtlar Kurumu işbirliği ile İstiklal Marş’ımızın 93. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in 1873’ten 1936’ ya kadar süren 63 yıllık yaşamına sığdırdığı sayısız şiirin içinde EN ANLAMLI ve EN SAYGI DEĞER şiiri diye nitelendirebileceğimiz, bir milletin destanlaşan bağımsızlık öyküsünün 41 dizeye sığdırılmış hali olan BAYRAK şiirinin milli marşımız oluşunu Niğde Gençlik Merkezi büyük bir gururla kutladı.

Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü konferans salonunda yapılan programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Gençlik Merkezi Müdürleri Gafur Emlek ve Çiğdem Emlek, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Faruk Boduroğlu ve Müdür Yardımcıları Şuayip Çayırtepe  ve Fatma Özkul kurum çalışanları, Gençlik Merkezi üyesi genç arkadaşlarımız katılarak programı büyük ilgiyle izlediler. İl Müdürümüz Harun TURHAN Günün Anlam ve önemini belirten konuşmalarında “Üniversiteli gençlerimize İl müdüründen ziyade sizlerin arasından gelen bir hocanız olarak hem de gençliği ilgilendiren bir kurumun müdürü olarak karşınızdayım. İstiklal Marşımız bir şiirden öte hem kurtuluşun hem de İstikbalin Sembolüdür. Türk Milletinin bu hususi evlatları, Ülkenin geleceğinde, Ülkenin tabanını temsil ediyorsunuz. Sizlerin İstiklal Marş’ını ve Safahat’ı çok daha iyi bilmeniz gerekir. “ diyerek gençlerimize Mehmet Akif Ersoy’u ülkemiz için önemini vurguladı. Programda Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marş’ını nasıl yazdığını anlatan  bir belgeseli izletilerek, Mehmet Akif’in” Uyan” şiiri ve Milli Marşımız “İstiklal Marşı” şiiri ile kapanışı yapılan program, gençlerin yoğun katılımıyla büyük beğeni ve alkış aldı.