26 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında, Ankara’da düzenlenen ve 18 ülkenin katıldığı şampiyonada, Wushu Kung Fu takımımız 8.80 puan alarak 17 ülkeyi geride bıraktı ve Balkan Şampiyonu oldu.
Şampiyonluk elde eden Wushu Kung Fu takımımıza en büyük katıkılardan birini de Niğde Wushu Kung Fu İl Temsilcisi olan Doğan Aktaş verdi. Doğan Aktaş sergilediği performans ile takımımızın şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu.
Şampiyona sonrası Gençlik ve Spor İl Müdürünü Ziyaret eden Doğan Aktaş, burada yaptığı açıklamada, “Zorlu müsabakalar sonucunda alnımızın akıyla takım halinde balkan şampiyonu olduğumuz için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. Aktaş ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne verdikleri her türlü destek için teşekkürlerini iletirken, “Ülkemiz ve Niğde’miz için daha fazla çalışarak önümüzdeki turnuvalarda da inşallah bu başarılarımız devam edecektir” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü ise ziyaretinden dolayı Doğan Aktaş’a teşekkür etti ve “Bizler her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. Böylesine uluslararası başarılar, şampiyonluklar bizleri gururlandırıyor ve bu başarılı sporcuların arasında Niğde’miz den bir sporcunun olması da göğüsümüzü kabartıyor” sözlerine kullandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü açıklamalarını, “Doğan Aktaş, ilimizde Wushu il temsilciliği de yaptığı için en az kendisi kadar başarılı sporcular yetiştireceğine de inancım tam. Kendisine desteğimiz her zaman olacaktır” diyerek noktaladı.